ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Παρακαλώ Περιμένετε ....

Εκδήλωση Δήμου Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη


Η 14η Νοέμβρη, Παγκόσμια ημέρα για το Διαβήτη,  είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση του πληθυσμού αναφορικά με το πρόβλημα του Διαβήτη, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης.

Αποτελεί μέρα υπενθύμισης και επαγρύπνησης καθώς  η συχνότητα και ο επιπολασμός της νόσου αυξάνεται παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο ότι  ο διαβήτης έχει την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης στο δυτικό κόσμο (ιδιαίτερα ο διαβήτης τύπου ΙΙ) και αποτελεί μια σαφή ένδειξη για τη συσχέτιση της με το σύγχρονο τρόπο ζωής, τις διατροφικές συνήθειες και την έλλειψη σωματικής άσκησης.

Στην Ελλάδα από σακχαρώδη διαβήτη πάσχει περίπου το 12% του γενικού πληθυσμού. Αντίστοιχα ο διαβήτης τύπου Ι αυξάνεται κατά 3% κάθε χρόνο στα παιδιά και στους εφήβους. Είναι ενδεικτικό ότι , 1 στους 2 ανθρώπους που ζουν σήμερα με διαβήτη τύπου 2,  δεν έχει διαγνωσθεί. Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα ο Διαβήτης αφορά κάθε Οικογένεια, και αυτό αποτελεί το φετινό θέμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη ( IDF)  που θέλει να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το αντίκτυπο που έχει ο διαβήτης στον κύκλο ζωής της οικογένειας, όπως και στην προώθηση του ρόλου της  στην εκπαίδευση, στη φροντίδα και  στην πρόληψη.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου δίνοντας έμφαση στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού διοργανώνει εκδήλωση, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 στον Πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη (έναντι Δημαρχείου) από της 10:00 έως 13:00 όπου θα πραγματοποιηθούν  μετρήσεις  σακχάρου σε πολίτες  και διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού με στόχο την πρόληψη, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία είναι το κλειδί για την πρόληψη των επιπλοκών του διαβήτη και την επίτευξη υγιεινών αποτελεσμάτων.



Μάθετε για ...
Θέλω να ...
ΕΣΠΑ...
Σύνδεσμοι...
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ